Loader

Ριγκατόνι με κιμά φούρνου

2013-08-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

1πακέτο ριγκατόνι
Λάδι
Αλάτι
Φρυγανιά τρίμμα
Έμενταλ τριμμένο
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
1/2κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
Λάδι
Αλατοπίπερο
5φέτες μπέικον ψιλ/νες
1κρεμμύδι τριμμένο
3κ.σ.σέλινο ψιλ/νο
1φύλλο δάφνης
1φλ.χυμός ντομάτας
1/2φλ.κόκκινο κρασί
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
3κ.σ.βούτυρο
1αυγό χτυπημένο
3κ.σ.αλεύρι
3φλ.γάλα
Αλατοπίπερο
1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε , τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, τα λάδωνουμε , τα αλατίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε τον κιμά. Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρω τον κιμά να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το μπέικον. Σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το φύλλο δάφνης και νερό χλιαρό να τα καλύψει. Σιγοβράζουμε 30 λεπτά και το κρατάμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αποκτήσουμε ένα βελούδινο μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε το αυγό. Ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη. Λαδώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Απλώνουμε τα ζυμαρικά και από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τον κιμά και έπειτα την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με το τυρί και λίγη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *