Κριθαρότο με χόρτα και φέτα
2013-08-03- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
200γρ.κριθαράκι μέτριο
3φλ.ζωμός λαχανικών
Λάδι
Αλατοπίπερο
2φλ.χόρτα διάφορα χονροκομμένα
1κρεμμύδι ψιλ/νο
100γρ.φέτα θρυμματισμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα χόρτα. Ρίχνουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε άλλα 2 λεπτά το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το ζωμό λίγο λίγο και συμπληρώνουμε κάθε φορά που το απορροφάει μέχρι να τελειώσει αλλά να μείνει ζουμερό. Αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε ξεκουραστεί 10 λεπτά. Το σερβίρουμε με μπόλικη θρυμματισμένη φέτα.