Πολέντα με μανιτάρια πιπεριές και αυγά μάτια
2013-06-02- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΝΤΑ
2φλ.γάλα
1 1/2φλ.νερό
Αλάτι
3/4φλ.καλαμποκάλευορ
1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη
1φλ.μανιτάρια σε φέτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΓΑ
4αυγά
Λάδι
Αλατοπίπερο
Μαϊντανός ψιλ/νος για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το γάλα και το νερό μαζί με το αλάτι να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο σιγά σιγά ανακατεύονταςσε χαμηλή φωτιά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα 5-6 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Ρίχνουμε μέσα την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Εντωμεταξύ σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και τις πιπεριές σε αντικολλητικό με λίγο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 4-5 λεπτά να μαλακώσουν. Μοιράζουμε την πολέντα σε 4 πιάτα και από πάνω μοιράζουμε το μείγμα λαχανικών. Βάζουμε ελάχιστο ακόμα λάδι στο ίδιο αντικολλητικό και τηγανίζουμε τα αυγά για 2 λεπτά. Τα μεταφέρουμε με μια σπάτουλα πάνω στα πιάτα με τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό για να σερβίρουμε.