Παστίτσιο με πράσα
2013-08-04- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2πακέτο ζυμαρικά Νο5
4πράσα ψιλ/να
1/2φλ.γάλα
3αυγά
1/2φλ.πάριζα ψιλ/νη (ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας)
1κ.σ.βούτυρο
200γρ.γκούντα τριμμένο
Αλατοπίπερο
300γρ.γιαούρτι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα λαδώνουμε και τα αλατοπιπερώνουμε αφού τα στραγγίξουμε. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε μέσα τα μακαρόνια. Αχνίζουμε με λίγο νεράκι τα πράσα. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με την πάριζα αφού τα αλατοπιπερώσουμε. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα με τα πράσα στα μακαρόνια. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι και το τυρί. Απλώνουμε το μείγμα του γιαουρτιού ομοιόμορφα πάνω στα πράσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά ή μέχρι να κάνει κρούστα το γιαούρτι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.