Κοχύλια με λουκάνικο και κολοκύθα
2013-08-04- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
200γρ.ζυμαρικά κοχύλια
150γρ.ψίχα κολοκύθας τριμμένη
2λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
Λάδι
1κρεμμύδι τριμμένο
Αλατοπίπερο
1ποτ.του κρασιού λευκό κρασί
2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
Μυζήθρα τριμμένη για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το λουκάνικο και μόλις πάρει λίγο χρώμα σβήνουμε με το κρασί. Όταν απορροφηθεί το αλκοόλ ρίχνουμε την κολοκύθα και τον μαιντανό και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε ½ ποτήρι νεράκι και αφήνουμε να σιγοβράσει και να μείνει με το λαδάκι του, περίπου 15 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι μας τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με μπόλικη μυζήθρα τριμμένη.