Νιόκι με μπρόκολο ζαμπόν και λευκή σάλτσα
2013-08-07- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1συσκ.έτοιμα νιόκι 500γρ.
500γρ.μπρόκολο βρασμένα και κομμένα σε μπουκετάκια
200ml κρέμα γάλακτος
100γρ.παρμεζάνα τριμμένη
2πρέζες μπούκοβο
150γρ.ζαμπόν ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
300ml ζωμός λαχανικών
Αλατοπίπερο
Βούτυρο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σωτάρουμε το σκόρδο και το μπούκοβο. Ρίχνουμε το ζωμό και βράζουμε μέχρι να μειωθεί η ποσότητα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το μπρόκολο,το ζαμπόν και το τυρί και ανακατεύουμε καλά. Εντωμεταξύ βράζουμε τα νιόκι να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε και αυτά στη σάλτσα μας. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και σερβίρουμε.