Ψαρονέφρι με σύκα και ζυμαρικά
2013-08-07- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 1:10 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4φιλετάκια χοιρινά από ψαρονέφρι
1φλ.κόκκινο κρασί
2δαφνόφυλλα
1/2κ.γλ.μπαχάρι τριμμένο
5καρφάκια γαρύφαλλο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
10συκά αποξηραμένα
500γρ.ζυμαρικά της αρεσκείας μας
1ξυλάκι κανέλας
1κ.σ.αλέυρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπωλ τα φιλέτα και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι,το κρασί,το μπαχαρι,την κανέλα,τα γαρύφαλλα,τα φύλλα δάφνης και τα σύκα. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν καμιά ώρα. Βάζουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι και σωτάρουμε τα φιλέτα καλά και από τις 2 πλευρές.Σουρώνουμε την μαρινάδα και ρίχνουμε το ζουμί στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να σωθούν τα υγρά. Ρίχνουμε τα σύκα και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά. Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Διαλύουμε το αλεύρι σε λίγο νεράκι ή λίγο από το ζωμό του φαγητού και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με ένα φιλέτο ψαρονέφρι σε κάθε πιάτο, κανα 2 σύκα με σάλτσα και μπόλικο τυράκι τριμμένο.