Ριζότο με σιτάρι αρακά και μπέικον
2013-08-07- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.σιτάρι μουλιασμένο αποβραδίς και σρεαγγισμένο
150γρ.μπέικον κομμένο σε κυβάκια
1/2φλ.αρακά
1κρεμμύδι ψιλ/νο
Βούτυρο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1/2φλ.λευκό κρασί
1 1/2λίτρο ζωμό κοτόπουλου
Τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να λιώσει και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το μπέικον και ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε το σκόρδο και ψήνουμε άλλα 2-3 λεπτά. Συπληρώνουμε το σιτάρι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πιεί τα υγρά του και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο από το ζωμό. Συμπληρώνουμε κάθε φορά που τελειώνει όπως και σε ένα ριζότο. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει περίπου 20 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε άλλο λίγο βούτυρο και τυράκι τριμμένο μπόλικο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε