Ριζότο με κολοκυθάκια
2013-08-20- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.ρύζι για ριζότο
2-3 κολοκυθάκια μικρά τριμμένα
1κ.σ. εστραγκόν ξερό
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1λίτρο ζωμό λαχανικών
1 ποτ.κρασιού λευκό κρασί
Μυζήθρα τριμμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Ρίχνουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κολοκυθάκια. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε στην άκρη. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το ρύζι αφού το ξεπλύνουμε λίγο και το ανακατεύουμε μέχρι να χρυσίσει. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις το απορροφήσει ρίχνουμε σιγά σιγά ζωμό, συμπληρώνοντας κάθε φορά που τελειώνει. Λίγο πριν το τέλος , πασπαλίζουμε με το εστραγκόν, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε πάλι μέσα στο κατσαρολάκι το μείγμα με τα κολοκυθάκια. Ανακατευούμε καλά, αφήνουμε ακόμα 10 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με μπόλικη μυζήθρα και σερβίρουμε.