Πιλαφάκι με ξηρούς καρπούς και φρούτα
2013-08-21- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.ρύζι κίτρινο για πιλάφι
3κ.σ.βούτυρο
1/2φλ. αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα
1/4φλ. σταφίδες ξανθές
1/4φλ. δαμάσκηνα ξερά κομμένα στη μέση
1/2 κ.γλ. κανέλα
1/2κ.γλ. τζίντζερ
2κ.σ. μαιντανός ψιλ/νος
Αλατοπίπερο
1/2φλ. κονιάκ
Οδηγίες
Βήμα 1
Ετοιμάζω το ρυζάκι μου σύμφωνα με τις οδηγιές της συσκευασίας και προσθέστε 1 κουταλιά βούτυρο μόλις γίνει. Σκεπάστε το κατσαρολάκι σας με μια πετσέτα για να μαζέψει τους υδρατμούς και καπακώστε την. Βάλτε σε αντικολλητικό τηγάνι τις άλλες 2 κουταλιές βούτυρο και μόλις λιώσει ρίξτε τα αμύγδαλα,τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα, την κανέλα, το τζίντζερ, τον μαιντανό και το αλατοπίπερο και ανακατέψτε. Σβήστε με το κονιάκ και αφήστε να απορροφήσει λίγο τα υγρά του. Ρίξτε το μέιγμα αυτό στο βούτυρο και ανακατέψτε καλά να πάει σε όλο το ρυζάκι μας. Βάλτε το σε φόρμα και ξεφορμάρετε το πριν το σερβίρετε. Καλή σας επιτυχία!