Λαζάνια με χοιρινό και κρέμα γάλακτος
2013-08-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
12 φύλλα λαζάνια
200ml κρέμα γάλακτος
1 φλ.χοιρινό ψητό ή γαλοπούλα –από το περίσσευμα του εορταστικού γεύματος
½ φλ.ζαμπόν ψιλ/νο
½ κεσεδάκι γιαούρτι
1 φλ.μανιτάρια σε φέτες
2 φλ.κασέρι τριμμένο
1 φλ.τσένταρ τριμμένο
Βούτυρο για το ψήσιμο
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Τοποθετώ μια στρώση λαζάνια σε ένα μακρόστενο ταψί.Δηλαδή τα 6 χωρίς να έχουν κενά μεταξύ τους. Σε μπωλ ανακατεύω το κρέας μου με το ζαμπόν,τα μανιτάρια,τα μισά από τα τυρία,το γιαούρτι και το αλατοπίπερο. Τα απλώνω ομοιόμορφα πάνω στα λαζάνια και σκεπάζω με άλλη μια στρώση,τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Περιχύνω με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζω από πάνω τα υπόλοιπα τυριά.Ρίχνω λίγο πιπεράκι ακόμα καθώς και ένα ποτήρι νερό γιατί τα ζυμαρικά μας πρέπει να βράσουν.Τοποθετώ κομμάτακια από το βούτυρο σε διάφορα σημεία πάνω στο φαγητό μου για να λισει και να ψηθεί ομοιόμορφα. Σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνω καλθμμένο σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά σους 200C. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και αφήνω το φαγάκι μου να πάρει χρώμα περίπου 20 λεπτά ακόμα. Καλή σας επιτυχία!