Ρύζι με κοτόπουλο και χουρμάδες
2013-08-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 1/2 φλ.τσαγιού ρύζι Αμερικής
1 στήθος κοτόπουλου βρασμένο, ψιλ/νο
50γρ. κουκουνάρι
1φλ.τσαγιού χουρμάδες χωρίς κουκούτσι , κομμένοι στα 2
4 κ.σ.ελαιόλαδο
1κ.σ. βούτυρο
αλάτι – πιπέρι
1/2 φλ.τσαγιού τσικουδιά ή τσίπουρο ή ρακή
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζετε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό και είτε το στραγγίζετε είτε το αφήνετε να πιεί το νερό του. Προσθέτετε πιπεράκι και το βούτυρο σας και το αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ρίχνετε το κοτόπουλο, το κουκουνάρι και τους χουρμάδες. Αλατοπιπερώνετε , ανακατεύετε και προσθέστε το αλκοολούχο ποτό που προτιμάτε. Εγώ έβαλα τσικουδιά. Μόλις το απορροφήσει προσθέστε και το ρυζάκι σας, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε σε πιατέλα. Καλή επιτυχία :))) Βασικό συστατικό μας..η αγάπη!