Χαλβάς με γάλα και σάλτσα πορτοκάλι
2013-08-24- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
3φλ.γάλα
2φλ.σιμιγδάλι χονδρό
2φλ.ζάχαρη
1φλ.του καφέ λάδι
2κ.σ.βούτυρο
Αραβοσιτέλαιο για τη φόρμα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
150γρ.μαρμελάδα πορτοκάλι
1σφηνάκι grand marnier ή λικέρ πορτοκάλι
2κ.σ.νερό
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το βούτυρο και το λάδι σε μια κατσαρόλα. Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να το απορροφήσει. Κλείνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί 5-10 λεπτά. Το μεταφέρουμε σε φόρμα για κέικ ελαφρά λαδωμένη με λίγο αραβοσιτέλαιο. Αφού κρυώσει λίγο το αναποδογυρίζουμε προσεχτικά. Βάζουμε στο multi όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάμε. Περιχύνουμε με αυτή το γλυκό και σερβίρουμε.