Τραγανά ρολάκια με σοκολάτα και αμύγδαλα
2013-08-24- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2πακέτο φύλλο κρούστας κομμένο στη μέση
200γρ.κουβερτούρα τριμμένη
1φλ.αμύγδαλα καβουρδισμένα και τριμμένα
Ζάχαρη
80γρ.βούτυρο λιωμένο
Άχνη ζάχαρη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βουτυρώνουμε ένα φυλλαράκι από τα φύλλα κρούστας και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και με μια κουταλίτσα από τα αμύγδαλα. Ακουμπάμε πάνω τους ένα δεύτερο φύλλο και κάνουμε το ίδιο. Τέλος ακουμπάμε ένα τρίτο το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε μια μικρή κουταλίτσα από την τριμμένη κουβερτούρα. Το κάνουμε ρολό και κλείνουμε τις άκρες. Το ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το βουτυρώνουμε. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά περίπου. Τα βάζουμε σε πιατέλα προσεχτικά με μια σπάτουλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.