Βραστός χαλβάς με φλούδα λεμονιού και πορτοκαλιού
2013-08-24- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
10ποτήρια νερό
5ποτήρια ζάχαρη
1/2ποτήρι λάδι
2πορτοκάλια το χυμό και το ξύσμα τους
1λεμόνι το χυμό και το ξύσμα του
2 2/3 του ποτηριού σιμιγδάλι χονδρό
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη . προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και των πορτοκαλιών. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και αφήνουμε 10 λεπτά ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το λάδι και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει και να κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια. Το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ταψί και το πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα αν θέλουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.