Μπισκότα με λεμόνι και θυμάρι
2013-08-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 1:20 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2φλ.αμύγδαλα λευκά
4κ.γλ.θυμάρι φρέσκο
Ξύσμα ενός λεμονιού
Χυμό 1 λεμονιού
1πρέζα αλάτι
150γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4φλ.ζάχαρη
1/4φλ.ζάχαρη άχνη
1βανίλια
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στο multi τα αμύγδαλα, το ξύσμα λεμονιού , το θυμάρι και 2 κουταλιές αλεύρι και τα χτυπάμε καλά να γίνουν όλα σκόνη. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι , το αλάτι και το μείγμα αμυγδάλου και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και τα 2 είδη ζάχαρης και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε και το μείγμα αλευριού και αφού τα χτυπήσουμε λίγο ακόμα κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο κομμάτι διαφανούς μεμβράνης και τα κάνουμε μακρόστενο ρολό με τη βοήθεια της. Το τυλίγουμε καλά και το βάζουμε 1 ώρα στην κατάψυξη. Το βγάζουμε και με ένα μαχαίρι κόβουμε στρογγυλά μπισκοτάκια. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και αφού κρυώσουν λίγο τα σερβίρουμε.