Κουλουράκια με γιαούρτι
2013-08-25- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(4.3 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2κιλό αλεύρι κόκκινο
200γρ.γιαούρτι
1 ½ φλ.ζάχαρη
1κ.γλ.σόδα
2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
2κρόκοι αυγών
Σουσάμι
250γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τος κρόκους, το γιαούρτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα και τα ρίχνουμε και αυτά σιγά σιγά στο υπόλοιπο μείγμα. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύουμε. Τσεκάρουμε να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αλλιώς προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Τα πλάθουμε κουλουράκια και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα αφού κρυώσουν και είναι έτοιμα.