Loader

Mum ‘s birthday cake

2013-08-26
  • Χρόνος προετοιμασίας: 2:00 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

5αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια και 2 ασπράδια επιπλέον
9κ.σ.ζάχαρη
9κ.σ.καρύδια τριμμένα
9κ.σ.φρυγανιά τρίμμα
2κ.σ.σιμιγδάλι ψιλό
4κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
1κ.γλ.κανέλα
1πρέζα γαρύφαλλο σκόνη
2βανίλιες
Ξύσμα πορτοκαλιού
Βούτυρο για το ταψί
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 ½ φλ.αλεύρι
1φλ.ζάχαρη
2κρόκοι αυγών
2βανίλιες
3φλ.γάλα
1σφηνάκι κονιάκ
2φλ.κρέμα γάλακτος
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3φλ.νερό
2 ½ φλ.ζάχαρη
1ξυλάκι κανέλα
Φλούδα πορτοκαλιού

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το αλεύρι, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το γάλα, το κονιάκ, και τις βανίλιες. Το βάζουμε να βράζει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ. Και την ρίχνουμε στην κρέμα μόλις κρυώσει. Τα ανακατεύουμε όλα καλά και τα κρατάμε στην άκρη. Για το κέικ βάζουμε σε ένα μπολ τα καρύδια, την φρυγανιά, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις βανίλιες και το ξύσμα. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, τα ρίχνουμε στα στέρεα υλικά μας και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα μεταφέρουμε και αυτά στο υπόλοιπο μείγμα μας ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για cheesecake ώστε να μπορούμε να αφαιρέσουμε το γύρω γύρω χωρίς να χαλάσουμε το γλυκό και μεταφέρουμε μέσα το μείγμα μας. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε χαμηλή φωτιά όλα τα υλικά για να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει. Μόλις ψηθεί το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει και το ραντίζουμε με το ζεστό σιρόπι. Μόλις το πιεί στρώνουμε από πάνω την κρέμα ομοιόμορφα και την πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια τριμμένα. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *