Κανελλάτη μαρμελάδα μήλου
2013-08-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
15κόκκινα μήλα (περίπου 1250γρ.)
700γρ.ζάχαρη ή το 80% των μήλων αφού βράσουν
2φλ.του καφέ νερό
Το χυμό 1 λεμονιού
2ξυλάκια κανέλλας
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια. Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα μαζί με το χυμό του λεμονιού, τα ξυλαράκια της κανέλλας,το νερό και τη ζάχαρη αν την βάλετε σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας. Τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις μέχρι να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά. Κλείνουμε τη φωτιά και τα μεταφέρουμε στο multi να πολτοποιηθούν. Τα μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας.