Μους βερίκοκο γιαούρτι
2013-08-28- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
500γρ.γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
400γρ.βερύκοκα χωρίς το κουκούτσι
100γρ.ζάχαρη άχνη
10φύλλα ζελατίνας
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνας σε μπωλ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Ρίχνουμε στο multi τα βερίκοκα με τη ζάχαρη να πολτοποιηθούν. Ρίχνουμε το 1/3 του πολτού σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίζει να παίρνει βράση το κατεβάζουμε και το ανακατεύουμε με την ζελατίνα στραγγισμένη. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπωλ με τον υπόλοιπο πολτό βερίκοκου και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Το μεταφέρουμε σε μπωλάκια ή χαμηλά ποτήρια και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.