Γαριδομακαρονάδα για τη γιορτή του αγαπημένου μου Part 2
2013-08-30- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 1
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Η δικιά μου γαριδομακαρονάδα για την ίδια γιορτή πάντα μιλώντας (αυτή του καλού μου), είχε όπως πάντα τις διαφοροποιήσεις της… εσείς απλά διαλέγετε ποια εκδοχή προτιμάτε!!
Χρόνια πολλά στους Αλέξανδρος, τις Αλεξάνδρες, Αλέκους, Αλέκες, Αλέξηδες, Αλεξίες και όλους όσους ξεχνώ αυτή τη στιγμή.
Συστατικά
80gr. Ζυμαρικά ολικής άλεσης
1 κουταλιά της σούπας σογιέλαιο
1κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
5-6 γαρίδες, κατεψυγμένες, ολόκληρες
1μικρό καρότο, τριμμένο
1μικρό κολοκύθι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
Αλατοπίπερο
½ κόκκινη πιπεριά
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
1μικρή πιπεριά τσίλι, αποξηραμένη και πολύ ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας fish sauce
1 κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη
Χυμός ½ lime
Φρέσκο κρεμμύδι για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τις γαρίδες για 15 λεπτό, τις στραγγίζουμε, κρατώντας το νερό που έβρασαν και τις καθαρίζουμε, κρατώντας μερικά κεφάλια, αν θέλουμε , για το σερβίρισμα και τις κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το σογιέλαιο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το κολοκύθι και το καρότο. Προσθέτουμε το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα κατεβάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, περίπου 10-12 λεπτά.
Βήμα 4
Χτυπάμε καλά στο multi την πιπεριά, το τσίλι, τον πελτέ, λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό από αυτό που κρατήσαμε από τις γαρίδες. Καθαρίζουμε ελαφρά το τηγάνι και το ακουμπάμε σε ζεστό μάτι. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα τσίλι και ανακατεύουμε. Ραντίζουμε με το χυμό lime και τη fish sauce. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βήμα 5
Με μια διπλή κουτάλα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα που βράζουν στο σκεύος με τις γαρίδες και τη σάλτσα, μαζί με τα υγρά τους και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ακόμα. Ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι.
Βήμα 6
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή και από πάνω γαρνίρουμε με το τραγανό μείγμα κολοκυθιού – καρότου. Ακουμπάμε όμορφα τα κεφάλια από τις γαρίδες και το φρέσκο κρεμμύδι και αν θέλουμε ραντίζουμε με λίγο επιπλέον σησαμέλαιο.
Προσαρμογή συνταγής :
http://avecgourmandise.blogspot.gr/2009/01/spaghetti-in-thai-roasted-chili-paste.html