Loader

Ζυμαρικά ολικής με ψητά μανιτάρια και θετική σκέψη εν όψει Φθινοπώρου

2013-09-08
  • Μερίδες: 2
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

 

08/08/13

Ομολογουμένως ήταν ένα πολύ ωραίο Σαββατοκύριακο!!

Κλείσαμε το καλοκαίρι μας με μια γλυκιά ανάμνηση από το νησί (Ελαφόνησος), τι καλύτερο!

Όλα ήταν όπως τα θέλαμε (ταξίδι πήγαινε έλα, διαμονή, φαγητό, ποτό), τα πάντα μέσα σε ένα 2ημεράκι.

Το μόνο ίσως τρωτό σημείο της υπόθεσης ήταν ότι έπρεπε να αφήσουμε το «παιδί» μας  (το σκυλάκι μας) πίσω,καθότι το ταξίδι ήταν αστραπή.

Ήταν για να ολοκληρώσουμε σαν οικογένεια το κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, είτε είναι δουλειά, είτε σχολείο , είτε οικοκυρικά. Όλα καλά όμως ή σχεδόν ή τέλος πάντων οι επιστροφές στα καθημερινά φέρνει καμιά φορά και δυσκολίες…του κάθε ένα από εμάς , τις δικές του.

Μην το βάζετε κάτω… σκεφτείτε θετικά..και ίσως έρθει και το θετικό αποτέλεσμα.

Συστατικά  

Ζυμαρικά ολικής άλεσης  ή ότι ζυμαρικό προτιμάτε

250γρ. μανιτάρια champignons, πλυμένα

1 λεμόνι, το ξύσμα και το χυμό του

2 σφηνάκια λευκό κρασί

2 κουταλιές της σούπας θυμάρι φρέσκο ή ξερό, ότι έχουμε ,αλλά και το δενδρολίβανο του πάει

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

50γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τα μανιτάρια σε αντικολλητικό ταψάκι.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε το ξύσμα του λεμονιού με το μισό λάδι, το κρασί και το θυμάρι και αλατοπίπερο, ανάλογα τα γούστα μας.

Βήμα 3

Διασκορπίζουμε το μείγμα λεμονιού , πάνω στα μανιτάρια και ανακατεύουμε ελαφρά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 12-13 λεπτά

Βήμα 4

Πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με την παρμεζάνα, ανακατεύουμε πάλι ελαφρά και ψήνουμε άλλα 5-6 λεπτά.

Βήμα 5

Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά μας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 6

Μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε μέσα στο ταψάκι με τα μανιτάρια, κατευθείαν από την κατσαρόλα (μαζί με τα υγρά της πιρούνας που θα χρησιμοποιήσουμε). Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Βήμα 7

Ανακατεύουμε και μοιράζουμε στα πιάτα. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα θυμάρι και σερβίρουμε αμέσως

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.foodienarium.com/fettuccine-with-baked-mushrooms-lemon-and-thyme/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *