Sangria με ροζέ κρασί, μέλι, ξερά και φρέσκα φρούτα & μια σαλατούλα
2013-09-12- Κουζίνα: Ελληνική, Ισπανική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
6 έχουν βαθμολογήσει
12/09/13
Μια ανάσα από το Σαββατοκύριακο μας χωρίζει, σήμερα Πέμπτη ή κατά τα δικά μου αγαπημένα προ-Παρασκευή. Κάτι σαν την προπαραμονή γιορτών ένα πράγμα.
Ήταν μια καλή εβδομάδα για μένα, με έρευνα αγοράς για το βάψιμο του σπιτιού, για καινούργιο κρεβάτι και ρούχα για μια βάφτιση ,με νονό τον θετό μου πατέρα και γενικότερα τρέξιμο αλλά για καλό λόγο και όχι για αγγαρείες ή βαρετές υποχρεώσεις.
Επίσης πήρα «excellent!» από τον διατροφολόγο μου και μου θύμισε τα πρώτα χρόνια μου στο φροντιστήριο Αγγλικών. Ανέβασα τον μεταβολισμό μου κατά πολύ αλλά και τη μυϊκή μου μάζα, με τη βοήθεια πάντα της γυμναστικής και της κατανάλωσης νερού, αλλά και φυσικά της σωστής διατροφής, όπως τα πιάτα που σας προτείνω καθημερινά από το site μας.
Ένας ακόμη λόγος λοιπόν να μας «δοκιμάσετε»! Sangria με ροζέ κρασί , μέλι, ξερά και φρέσκα φρούτα & μια σαλατούλα για σήμερα. Στην υγειά μας και καλή μας όρεξη!
Συστατικά
Για τη Sangria:
300ml ροζέ ημίγλυκο κρασί
50ml λικέρ πεπόνι ή σναπ ή κονιάκ
½ μήλο κομμένο σε κυβάκια
15 ρώγες σταφύλι, της προτίμησης σας
3-4 κομμάτια πεπόνι αποξηραμένο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας cranberries
1 κουταλιά της σούπας μέλι
100ml σόδα ή ανθρακούχο νερό της αρεσκείας μας
Για τη σαλάτα:
2 φλιτζάνια ανάμικτα σαλατικά της αρεσκείας μας (εγώ έβαλα τριμμένα καρότο, κόκκινο λάχανο και κολοκυθάκια)
Γαλοπούλα βραστή ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας και τυρί της αρεσκείας μας ,ψιλοκομμένα (ταιριάζουν επίσης και κομμάτια καθαρισμένου ψαριού που μας περίσσεψαν)
Κριτσίνια ή κρουτόν για το σερβίρισμα
Για το dressing:
2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Μια πρέζα ζάχαρη
1/3 της κουταλιάς του γλυκού σκόρδο σκόνη
1 κουταλιά της σούπας νερό
1 κουταλιά της σούπας εστραγκόν, ξερό
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τη sangria: Ανακατεύουμε σε μια μεγάλη κανάτα το κρασί με το μέλι και το λικέρ που θα χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 2
Ρίχνουμε μέσα τα ξερά και τα φρέσκα φρούτα, ανακατεύουμε και το φυλάμε στο ψυγείο μισή ώρα τουλάχιστον.
Βήμα 3
Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε παγωμένο το ανθρακούχο νερό και είμαστε έτοιμοι. Στην υγειά μας!
Βήμα 4
Για τη σαλάτα και το dressing: Βάζουμε σε σαλατιέρα τα σαλατικά που θα επιλέξουμε.
Βήμα 5
Σε ένα βαζάκι με καπάκι ρίχνουμε τα υλικά για το dressing. Κλείνουμε το καπάκι και ανακινούμε καλά .
Βήμα 6
Περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα και ακουμπάμε από πάνω τα υλικά που θα διαλέξουμε για να σερβίρουμε.
Προσαρμογή συνταγής :
http://travel4taste.com/2013/09/07/sangria/
http://www.couponclippingcook.com/tarragon-balsamic-salad-dressing/