Loader

Μοσχαράκι ολικής με μπρόκολο,λιαστή ντομάτα,κάππαρη και βασιλικό

2013-09-19
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 6
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

6 έχουν βαθμολογήσει

19/09/13

Καλημέρα σας φίλοι μου; Πως πάμε από διάθεση σήμερα;

Εμένα, έπειτα από τη προχθεσινοβραδινή βόλτα με τη μηχανή που περιελάμβανε κέντρο Αθήνας, Σχιστό,  Πειραιά (πριν τα επεισόδια)και πίσω παραλιακή για το σπιτάκι μας, μαζί με τον καλό μου, αλλά και έναν γερό χθεσινοβραδινό ύπνο,ειλικρινά πολύ καλύτερη. Και η Πανσέληνος στο μυαλό είναι, όπως και πολλά άλλα πράγματα στη ζωή. Όσο πάμε κόντρα στο φεγγάρι και το κοιτάμε κατάματα (όπου φεγγάρι, οτιδήποτε μας ενοχλεί ή μας βλάπτει), τόσο απομυθοποιείται! Δοκιμάστε το με ότι σας ρίχνει στη ζωή, μπορεί και να αξίζει τον κόπο!

Συστατικά  

4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

1 ½ φλιτζάνι μπουκετάκια μπρόκολου

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

½ κουταλιά του γλυκού  τσίλι πιπεριά, αποξηραμένη

1 κουταλιά της σούπας κάππαρη

Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού

1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου

160gr. Ζυμαρικά ολικής άλεσης

300gr. Μοσχάρι φιλέτο κομμένο σε λωρίδες

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά του γλυκού βασιλικός και επιπλέον για το σερβίρισμα (αν είναι φρέσκος ακόμα καλύτερα, ο δικός μας ακόμα δεν βγήκε  )

Τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι (προαιρετικά , αν θέλουμε πολύ πηχτή τη σάλτα, εγώ το έβγαλα με τα υπόλοιπαα υλικά αλλα δεν το χρειάστηκα ποτέ)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ ή μεγάλο φλιτζάνι το ζωμό με το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και τα κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφού τα σουρώσουμε, κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν. Εγώ συνήθως τα βγάζω κατευθείαν από την κατσαρόλα που βράζουν, με μια πιρούνα ,και τα μεταφέρω στο σκεύος με τη σάλτσα μαζί με όσα υγρά θα βγουν κατά τη μεταφορά, για να δέσει όμορφα η σάλτσα.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα ή αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας μας , να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε στην άκρη και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το σκόρο και το τσίλι. Σοτάρουμε ½ λεπτό και ρίχνουμε πάλι στο σκεύος μας το κρέας και το μείγμα ζωμού- λεμονιού.

Βήμα 4

Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 20 λεπτά και προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, την κάππαρη και το μπρόκολο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το βασιλικό. Μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά μας (και νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο τους, αν χρειάζεται) Ανακατεύουμε προσεχτικά και κλείνουμε το μάτι.

Βήμα 5

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με επιπλέον βασιλικό, τυράκι τριμμένο και ραντίζοντας με το υπόλοιπο λαδάκι.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.thefoodiephysician.com/2013/05/dining-with-doc-mediterranean-pasta.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *