Μοσχαρίσια κοκκινιστή και καπνιστή μπριζόλα
2013-09-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
20/09/13
Και έρχεται το Φθινόπωρο και λες ο άνθρωπος να κάνεις και εκ των έσω έναν έλεγχο, εκτός από αυτό που θα κάνουμε με τα μαλλιά , τα ρούχα μας δηλαδή.
Κάνεις λοιπόν εξετάσεις, όπως εγώ καλή ώρα και σου λένε νηστική (-ος) 2 ώρες πριν. Δηλαδή εγώ που θέλω να κάνω τις εξετάσεις μου πρωί, πρέπει να πάω χωρίς πρωινό, χωρίς καφέ και χωρίς τσιγάρο….μμμ, αυτό είναι το πιο δύσκολο μου κομμάτι πιστέψτε με!! Και αφού τελειώσω, τρέχω σαν την τρελή για τον πρώτο καφέ της ημέρας, που ευτυχώς έχω προνοήσει να βάλω την καφετιέρα να γίνεται!!
Αλλά αφού μας πήραν αιματάκι (δεν πιστεύω να φοβάστε;) να μην φάμε και κάτι δυναμωτικό το μεσημέρι;
Συστατικά
300gr. Μοσχαρίσια μπριζόλα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια, χωρίς κόκαλο
½ φλιτζάνι νερό ή ζωμός
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη , ψιλοκομμένη και επιπλέον για το σερβίρισμα
Μια πρέζα ζάχαρη
Καπνιστό αλάτι ή κοινό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά βούληση
1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη ντομάτα
1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας, καλής ποιότητας ή 2/3 του φλιτζανιού πελτές και ½ νερό
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας, να πάρει χρώμα καλά απ’ όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρουμε στη χύτρα.
Βήμα 2
Βάζουμε το λάδι στην ίδια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό.
Βήμα 3
Τα μεταφέρουμε και αυτά στη χύτρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε σύμφωνα με της οδηγίες χρήσης του σκεύους μας. Το σερβίρουμε ζεστό με ρύζι ή άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας μας.
Προσαρμογή συνταγής :
http://www.fussfreecooking.com/meat-recipes/slow-cooked-beef-ragu-pasta/