Μεθυσμένο μοσχάρι με λαχανικά του Τάκη
2013-10-13- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 5
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
- Έτοιμο σε: 2:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
13/10/13
Mόλις πριν λίγο επιστρέψαμε από μια πολύ ωραία εκδρομή σε φιλικό σπίτι, πολύ κοντά στην Αττική. Ο καιρός ομολογουμένως βοήθησε πολύ σε όλα! Βόλτες, BBQ, φαγητό στον κήπο και κρύα μπύρα! Περισσότερο απ’ όλα όμως βοήθησε η καλή και κεφάτη παρέα, το Α και το Ω μιας απόδρασης χωρίς εμπόδιο!
Δεν χάνω καθόλου χρόνο λοιπόν και σας παραθέτω ένα μυρωδάτο και πολύχρωμο μοσχαράκι από τον μερακλή οικοδεσπότη, κύριο Τάκη αλλά και της γλυκύτατης οικοδέσποινας κυρίας Γιώτας, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για όλα και μέσω του site.
Εύκολα υλικά, που ακόμα μυρίζουν καλοκαίρι για ένα ελαφρύ και πεντανόστιμο αποτέλεσμα.
Συστατικά
1kg. μοσχάρι κιλότο ή σπάλα , ότι προτιμάμε, κομμένο σε κυβάκια
2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
3-4 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
1 φλιτζάνι μαϊντανός, χοντροκομμένος
6 πιπεριές Φλωρίνης ή κόκκινες κέρατο, χοντροκομμένες
3 μέτριες ντομάτες κομμένες στο χέρι ή στα 4-6
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
500ml Μπύρα
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε ελαφρά σε μπόλικο νερό το κρέας και το ξαφρίζουμε. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε μια λεκάνη τις ντομάτες τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αλατοπίπερο και το κύμινο.
Βήμα 2
Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε το μισό μείγμα ντομάτας. Διασκορπίζουμε από πάνω το κρέας και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα ντομάτας. Ρίχνουμε το λάδι και την μπύρα και ανακινούμε ελαφρά την κατσαρόλα αριστερά δεξιά.
Βήμα 3
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ με 2 ώρες.
Βήμα 4
Το κρέας λιώνει και σερβίρεται με τα λαχανικά της κατσαρόλας και συνοδευτικό της αρεσκείας μας, κάποιο λευκό ρυζάκι ή όπως μας το σερβίρανε εμάς, με ρύζι ανάμικτο με κριθαράκι και βουτυρωμένο!