Μαριναρισμένη σαλάτα κουνουπιδιού με μήλο και σολομό
2013-10-26- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1
- Μερίδες: 2
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Μήλο ξανά στη σαλάτα μας. Γιατί ένα μήλο την ημέρα μπορεί να κάνει το γιατρό πέρα αλλά 2 μήλα έχουν εγγυημένα αποτελέσματα!
Αν δεν μας αρέσει ο σολομός όπως την συνδυάσαμε στη συνταγή μπορούμε να την φάμε σκέτη, με φρεσκοψημένο ψωμάκι, με κάποιο καπνιστό τυράκι ή αλλαντικό ή ότι άλλο τραβάει η όρεξη μας.
Συστατικά
σαλάτα κουνουπιδιού
1 φλιτζάνι κουνουπίδι κομμένο σε φουντάκια
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1-2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες
1 μήλο ή ξινόμηλο κομμένο σε κυβάκια
1 μέτριο κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
Χυμός 1 λεμονιού και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
Αλατοπίπερο
Μια πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)
Σολομός καπνιστός για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Μαρούλι ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα ή άλλη πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ τα 9 πρώτα υλικά.
Βήμα 2
Με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε πολύ καλά εκτός από το σολομό και τα αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες ή ολόκληρο το βράδυ.
Βήμα 3
Τα μεταφέρουμε σε σαλατιέρα πάνω σε μπόλικη φρεσκοκομμένη σαλάτα. Διασκορπίζουμε σολομό ανάλογα τα γούστα και ραντίζουμε με λίγο επιπλέον λάδι και χυμό λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.