Tapenade με διάφορες ελιές
2013-10-30- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
30/10/13
Και συνεχίζουμε ακάθεκτοι με τα πατέ, tapenade, pesto και ότι μπορεί να γίνει η δόλια ελιά, που έχει λιώσει στην κυριολεξία, στα χέρια μου τις τελευταίες μέρες!
Συστατικά
150gr. Ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
150gr. Ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι
2-3 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας κάππαρη
1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη από τα σπόρια
3-4 λιαστές ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη
¼ του φλιτζανιού μαϊντανός
1 κουταλιά του γλυκού βασιλικός ξερός, αν έχουμε φρέσκο, ακόμα καλύτερα
Λίγο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
Ελαιόλαδο για να καλύψει το μείγμα μας
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε πολύ ψιλά όλα τα υλικά μας, που χρειάζονται κόψιμο. Τα μεταφέρουμε σε βάζο με καπάκι και καλύπτουμε το μείγμα με το ξύδι και όσο χρειάζεται.
Βήμα 2
Το κλείνουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον όλο το βράδυ, πριν σερβίρουμε.
Προσαρμογή συνταγής :