Rustic φασολάδα
2013-11-22- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:10 ω
- Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
22/11/13
Έχω πρόβλημα στο να μαγειρεύω παραδοσιακά φαγητά. Στους γύρω μου είναι πλέον δεδομένο και πολύ φυσιολογικό ότι στην ερώτηση «Τι φαγητό έχουμε σήμερα;» η απάντηση ας πούμε «κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο» , δεν θα παραπέμπει σε τίποτα κλασικό. Ούτε μαγειρεμένο αλλά ούτε και σερβιρισμένο.
Είναι αυτή η ποικιλία χρωμάτων που χτυπάει στο μάτι και που μας ελκύει σε ένα πιάτο άλλωστε, έτσι δεν είναι; Αλλιώς είναι να σου «πετάξουν» ένα κομμάτι ψωμί και τυρί που λένε και αλλιώς είναι να στο βάλουν όμορφα σε ένα πιάτο που θα έχει γύρω φρεσκοκομμένη σαλάτα ή ντοματίνια ή ότι βάζει ο νους μας. Και αυτό, για να προλάβω και τις δεύτερες σκέψεις, δεν σημαίνει επιπλέον κόστος. Με υλικά που έχουμε ήδη σπίτι και τι άλλο από φαντασία και αγάπη για το φαγητό!
φασολάδα
Συστατικά
200gr. Φασόλια
2 φλιτζάνια χυμός ντομάτας ή φρέσκιες τριμμένες ντομάτες
1 κρεμμύδι μέτριο χοντροκομμένο
2 μεγάλα καρότα κομμένα στα 3 ή 4 κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας σέλινο ψιλοκομμένο
3-4 πιπεριές κέρατο, διάφορα χρώματα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
Πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, κατά βούληση
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Μαγειρεύουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό που βράζει, για 30 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τις πιπεριές(για να μην λιώσουν με το βράσιμο, τις θέλουμε ελαφρά ψημένες στη σάλτσα) σε μια μεγάλη κατσαρόλα και νερό να τα σκεπάζει. Αφήνουμε να πάρει βράση και ρίχνουμε τα φασόλια.
Βήμα 3
Σιγοβράζουμε για άλλα 20 λεπτά και ρίχνουμε τις πιπεριές. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 15-20 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Αν την θέλουμε πιο αραιή, συμπληρώνουμε λίγο ακόμα νεράκι. Τη σερβίρουμε ζεστή ραντίζοντας με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.