Σαλάτα ρόκα και σέλερι με ρόδι και ξινόμηλο
2013-11-23- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
23/11/13
Σάββατο σήμερα και σας παρουσιάζουμε την τελευταία από την σειρά εορταστικών σαλατών, για να προετοιμαστείτε έγκαιρα! Σέλερι και ρόκα σαλάτα με ρόδι και ξινόμηλο, με γλυκόξινη αίσθηση στην γλώσσα και άκρως γαργαλιστική σε συνδυασμό με ένα ωραίο κρασί.
Στην υγειά σας και καλές γιορτές να έχουμε, με υγεία και χαρές!
σαλάτα ρόκα
Συστατικά
Για τη σαλάτα:
1 φλιτζάνι σέλερι , ψιλοκομμένο
½ ματσάκι ρόκα, ψιλοκομμένη
½ ξινόμηλο κομμένο σε κυβάκια
1/3 του φλιτζανιού σπόρια ροδιού
½ φλιτζάνι κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
Για το dressing:
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/3 της κουταλιάς του γλυκού μουστάρδα Dijon ή άλλη πικάντικη
1 κουταλιά του γλυκού μηλόξιδο
Μια πρέζα σκόρδο σκόνη
Παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά ) για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη σαλάτα.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε λίγο το μέλι σε μπρίκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά για το dressing και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 3
Περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα , αν την χρησιμοποιήσουμε και σερβίρουμε αμέσως.