Gourmet σαγανάκι
2013-06-03- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
120γρ.κεφαλοτύρι χοντρή φέτα
Αλεύρι για το τηγάνισμα
3-4 σύκα ξερά κομμένα στα 4
Λάδι
2κ.σ.balsamico
1 ½ κ.σ.μέλι
1κ.γλ.πιπέρι σε κόκκους
1/2φλ.νερό
1φύλλο δάφνης
1ξυλάκι κανέλλας
4-5 γαρύφαλλα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπρίκι το μέλι, τα σύκα, το φύλλο δάφνης, την κανέλλα, το πιπέρι, τα γαρύφαλλα και το νερό και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα σύκα και να σιροπιάσει η σαλτσούλα. Βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι. Βρέχουμε το τυρί και το αλευρώνουμε σε ένα πιατάκι με αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει το περίσσιο. Το τηγανίζουμε καλά και από τις 2 πλευρές. Το σερβίρουμε σε πιάτο περιχυμένο με τη σαλτσούλα.