Κράκερ σπιτικά με δενδρολίβανο
2013-12-06- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 8 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
6/12/13
Και ναι φίλοι μου έφτασε η μεγάλη μέρα. Σήμερα σας παρουσιάζω τα λατρεμένα μου κράκερ σπιτικά με δενδρολίβανο. Κανονική αντιγραφή από το αναγραφόμενο site την πρώτη φορά και χιλιάδες παραλλαγές στη συνέχεια. Τα πιο ευέλικτα χειροποίητα crackers που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Τραγανά , όχι σκληρά, με τη μυρωδιά του λαδιού και το δενδρολίβανου, διακριτική και όχι βαριά στην γεύση, τόσο που τα τρως όλα με το που ξεφουρνιστούν. Εγώ αυτό έκανα τουλάχιστον και την επόμενη μέρα, μη σας πω το ίδιο βράδυ, ήμουν στην αναζήτηση γεύσεων και ταιριαστών συνδυασμών. Σε αυτά τα κράκερ σπιτικά με δενδρολίβανο, εγώ στηρίζω τον τελευταίο καιρό όλη τη διατροφή μου, πέρα από τις γεύσεις που δημιουργώ (κλέβω ιδέες από αγαπημένα chips και αλμυρά snacks και βγαίνουν τέλειες), κανονίζω το κυρίως πιάτο μου να ταιριάζει απόλυτα με τη γεύση του crackers και απλά τα βάζω παντού. Σε σαλάτες, σούπες, σαν σνακ με λίγο τυρί, σαν σνακ από μόνο του. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης και περιττών λιπαρών ουσιών, είναι το ιδανικό σνακ για σπίτι, γραφείο, σχολείο, πρωί και απόγευμα. Σας έπεισα; Πάρτε αλεύρι, νερό, πλάστη και μυρωδικά και ξεκινήστε για να καταλάβετε τι εννοώ! Και μην ξεχνάτε.. έρχεται συνέχεια!!!
Συστατικά
1 και ¾ του φλιτζανιού αλεύρι και επιπλέον για το άνοιγμα των φύλλων
2/3 του φλιτζανιού νερό
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Μια πρέζα αλάτι ή αρωματικό αλάτι με δενδρολίβανο και λεμόνι
Μαυροκούκι για το πασπάλισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από το μαυροκούκι μέσα σε ένα λεκανάκι. Ζυμώνουμε ελαφρά να αποκτήσουμε μια μεταξένια και απαλή ζύμη.
Βήμα 2
Την κάνουμε μπάλα, την αλευρώνουμε ελαφρά και την αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά. Εντωμεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.
Βήμα 3
Παίρνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε 8 κομμάτια. Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε μακρόστενο λεπτό φύλλο.
Βήμα 4
Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε αμέσως, αν προλάβουμε και δεν τα φάμε από το ταψί, γιατί είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΤΑΤΑ!
Προσαρμογή συνταγής : http://laughingspatula.com/artisanal-crackers-with-olive-oil-rosemary/