Tapenade ελιάς με ξερά σύκα
2013-12-08- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 μπολ
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
8/12/13
Έπειτα από μια όμορφη, οικογενειακή παιδική γιορτή , ένα 4 χρονο να μου έχει διώξει από το παιδικό δωμάτιο επειδή δεν του άρεσαν τα μαλλιά μου (από μικρό και από τρελό, μάλλον θα πρέπει να το ξανακοιτάξω το θέμα…), 2 ώρες σιδέρωμα και χωρίς μεσημεριανό ύπνο (που ξέρετε τι σημαίνει Κυριακάτικος μεσημεριανός ύπνος..ιερή στιγμή!), πραγματικά είχα το κουράγιο να ετοιμάσω και αυτό το tapenade ελιάς με ξερά σύκα! Γιατί μου φάνηκε πολύ γιορτινό, gourmet και δεδομένου ότι αγαπώ τις ελιές και σας ετοιμάζω σούπερ αφιέρωμα, ξέκλεψα λίγο χρόνο από τον ενδιάμεσο χρόνο και ιδού… Σερβίρεται τώρα, στην κυριολεξία!
Συστατικά
½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
½ φλιτζάνι ξερά σύκα, κομμένα στα 4
Αλατοπίπερο
Ξύσμα ½ πορτοκαλιού
1 κλωνάρι δενδρολίβανο, τα φύλλα του
½ κουταλιά του γλυκού θυμάρι φρέσκο ή ξερό
¼ της κουταλιάς του γλυκού fennel seeds (προαιρετικά ή λίγο φρέσκο φινόκιο ή / και άνιθο φρέσκο)
1 κουταλιά του γλυκού βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 ½ κουταλιά της σούπας ξύδι balsamico
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε να ενωθούν καλά τα υλικά. Το μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε ραντίζοντας με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Για το σερβίρισμα μπορούμε να το αλείψουμε σε ψημένο ψωμί ή κρακεράκια, μαζί με λίγο κατσικίσιο τυρί ή ανθότυρο και ντομάτα σε ροδέλες.
Προσαρμογή συνταγής :
http://threemanycooks.com/recipes/nibbles-and-apps/fig-black-ripe-olive-tapenade/