Loader

Tapenade ελιάς με ξερά σύκα

2013-12-08
  • Ποσότητα: 1 μπολ
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

8/12/13

 

Έπειτα από μια όμορφη, οικογενειακή παιδική γιορτή , ένα 4 χρονο να μου έχει διώξει από το παιδικό δωμάτιο επειδή δεν του άρεσαν τα μαλλιά μου (από μικρό και από τρελό, μάλλον θα πρέπει να το ξανακοιτάξω το θέμα…), 2 ώρες σιδέρωμα και χωρίς μεσημεριανό ύπνο (που ξέρετε τι σημαίνει Κυριακάτικος μεσημεριανός ύπνος..ιερή στιγμή!), πραγματικά είχα το κουράγιο να ετοιμάσω και αυτό το tapenade ελιάς με ξερά σύκα! Γιατί μου φάνηκε πολύ γιορτινό, gourmet και δεδομένου ότι αγαπώ τις ελιές και σας ετοιμάζω σούπερ αφιέρωμα, ξέκλεψα λίγο χρόνο από τον ενδιάμεσο χρόνο και ιδού… Σερβίρεται τώρα, στην κυριολεξία!

tapfig (2)

Συστατικά  

½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι

½ φλιτζάνι ξερά σύκα, κομμένα στα 4

Αλατοπίπερο

Ξύσμα ½ πορτοκαλιού

1 κλωνάρι δενδρολίβανο, τα φύλλα του

½ κουταλιά του γλυκού θυμάρι φρέσκο ή ξερό

¼ της κουταλιάς του γλυκού fennel seeds (προαιρετικά ή λίγο φρέσκο φινόκιο ή / και άνιθο φρέσκο)

1 κουταλιά του γλυκού βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος

1 σκελίδα σκόρδο

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 ½ κουταλιά της σούπας ξύδι balsamico

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε να ενωθούν καλά τα υλικά. Το μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε ραντίζοντας με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Για το σερβίρισμα μπορούμε να το αλείψουμε σε ψημένο ψωμί ή κρακεράκια, μαζί με λίγο κατσικίσιο τυρί ή ανθότυρο και ντομάτα σε ροδέλες.

Προσαρμογή συνταγής :

http://threemanycooks.com/recipes/nibbles-and-apps/fig-black-ripe-olive-tapenade/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *