Σάλτσα μήλου ή applesauce DIY
2013-12-11- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 2 φλιτζάνια
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
11/12/13
Για γεύση μήλου σε διάφορα γλυκίσματα γιορτινά και μη, αλλά και όταν θέλουμε να μειώσουμε την ποσότητα λιπαρής ουσίας για λιγότερες θερμίδες, αντικαθιστώντας μέρος ή ολόκληρη την ποσότητα με σάλτσα μήλου ή applesauce DIY!
Tip :
Μια πολύ ωραία ιδέα για όση sauce σας μείνει , είναι να την ανακατέψουμε καλά με ανθότυρο ή τυρί κρέμα και να κάνουμε ένα dip για μπαστουνάκια λαχανικών.
Συστατικά
6 μήλα, καθαρισμένα από τα κουκούτσια στο κέντρο, χωρίς να τα κόψουμε
¼ του φλιτζανιού κονιάκ
Κανέλα
Οδηγίες
Βήμα 1
Τοποθετούμε τα μήλα το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ραντίζουμε με το κονιάκ.
Βήμα 2
Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 50- 60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν.
Βήμα 3
Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και αφαιρούμε πανεύκολα την πέτσα. Τα βάζουμε στο multi και τα κάνουμε αλοιφή. Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Προσαρμογή συνταγής :
http://www.sallypasleyvargas.com/2013/11/roasted-applesauce.html