Coleslaw ταμπουλέ με ροζ vinaigrette
2013-12-19- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
19/12/13
Coleslaw ταμπουλέ με ροζ vinaigrette. Και coleslaw και ταμπουλέ, πως με βρίσκεται; Συνδυασμός 2 σε 1 που τελικά είχε μεγάλη επιτυχία. Τηρώντας όσα λέω και σε εσάς πολλές φορές, έψαξα τα ντουλάπια και το ψυγείο μου και με ότι βρήκα , απλά δημιούργησα. Άλλωστε ποιος λέει ότι υπάρχει περιορισμός στη γεύση, τη φαντασία και την όρεξη. Ότι ταιριάζει στον καθένα μας και του αρέσει, αυτό γίνεται και μοναδικό και αν με ρωτάτε νομίζω πως αυτή τη 2 σε 1 σαλάτα θα την ξανακάνω οπωσδήποτε!
Συστατικά
2 ½ φλιτζάνια ανάμικτη coleslaw σαλάτα, έτοιμη ή σπιτική (κόκκινο και λευκό λάχανο, καρότο, πιπεριές)
1 μήλο κομμένο σε κυβάκια
4-5 δαμάσκηνα ξερά ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας σπόρια ροδιού
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι πλιγούρι
1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό
3 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα χοντροκομμένη
Για τη vinaigrette:
2 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας σπόρια ροδιού
1 κουταλιά του γλυκού ginger σκόνη ή φρέσκο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ το πλιγούρι και περιχύνουμε πάνω του το νερό. Τα αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσει καλά. Αν μείνουν υγρά , το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ βάζουμε όλα τα υλικά για τη vinaigrette στο multi και τα χτυπάμε καλά. Το αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ και ρίχνουμε το στραγγισμένο πλιγούρι και τη vinaigrette. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα, πριν σερβίρουμε.