Loader

Γιουβαρλάκια Μεξικάνικα

2013-12-21
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

21/12/13

Γιουβαρλάκια μεξικάνικα ή απλά μυρωδάτα γιουβαρλάκια με κόκκινα φασόλια. Μια εναλλακτική συνταγή για τα δικά μας γιουβαρλάκια που πιστεύω ότι με το χρώμα αλλά και τη γεύση του θα προσελκύσει και τους μικρούς μας φίλους!

Συστατικά  

Για τα γιουβαρλάκια:

250gr. Μοσχαρίσιος κιμάς

2 κουταλιές της σούπας ρύζι

1 αυγό

2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη

Αλατοπίπερο

Για τη σούπα:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 φλιτζάνια κόκκινα φασόλια από κονσέρβα, στραγγισμένα

1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες

1 πιπεριά κέρατο ή Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών

2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας

Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα πλάθουμε σε κεφτεδάκια μικρά.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τις πιπεριές, τα καρότα και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 2 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό και τον πελτέ. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε προσεχτικά τα γιουβαρλάκια και με κλειστό καπάκι, μαγειρεύουμε άλλα 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 4

Δεν ανακατεύουμε για να μην διαλυθούμε παρά ανακινούμε κυκλικά την κατσαρόλα για να μην κολλήσουν. Κλείνουμε το μάτι και μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ. Γαρνίρουμε με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Προσαρμογή συνταγής :

http://noshingwiththenolands.com/mexican-meatball-soup/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *