Loader

Εύκολα μαλακά σοκολατάκια της μητερούλας από το Βόλο

2013-12-29
  • Ποσότητα: 30-40 κομμάτια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

29/12/13

Εορταστικά ,φρεσκότατα και εύκολα μαλακά σοκολατάκια, στο inbox μας, από τη μητερούλα από το Βόλο που μας στέλνει τις νόστιμες συνταγές τις σε άριστη στοίχιση, ορθογραφία και επιμέλεια! Καλή & Νόστιμη Χρονιά ευχόμαστε στο Βόλο και τη φίλη μας Γεωργία και την οικογένεια της. Ωραίο το χεράκι της φώτο, πραγματικά!!

Συστατικά  

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

500gr . κουβερτούρα

2 κουταλιές μαργαρίνη (εγώ έβαλα βούτυρο αγελάδος, γιατί μου περίσσευε)

1 κούπα καρύδια σπασμένα με το χέρι (ή τον ξηρό καρπό της αρεσκείας σας)

1 κούπα ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα (εγώ έβαλα κράνμπερι και βερίκοκα)

1 σφηνάκι κονιάκ ή οποιοδήποτε λικέρ της αρεσκείας σας (εγώ είχα λικέρ από κράνα, της μητερούλας μου) – αν το λικέρ δεν είναι από κάποιο εσπεριδοειδές, προσθέτουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, για τη μυρωδιά

Κακάο για το πασπάλισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε μέσα, σιγά-σιγά, τη σοκολάτα σε σπασμένα κομμάτια, και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το λικέρ. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρούτα και το καρύδι, ανακατεύοντας καλά.

Βήμα 3

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόχαρτο, το στρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.

Βήμα 4

Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια, μεγέθους της προτίμησής μας, και τα αφήνουμε να σφίξουν. Πασπαλίζουμε με κακάο.

Βήμα 5

Μετά από κάποιες ώρες, τουλάχιστον 3, τα σοκολατάκια έχουν απορροφήσει το λάδι τους και έχουν κάπως σκληρύνει, μένοντας πάντα όμως βελούδινα στο εσωτερικό τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *