Σαλάτα μπρόκολο με προσούτο
2014-01-21- Κουζίνα: Αμερικάνικη
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3
- Χρόνος προετοιμασίας: 12λ
- Ωρα μαγειρέματος: 4λ
- Έτοιμο σε: 16λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
21/1/14
Μπορεί εορταστικά τραπεζώματα να μην είχαμε στο σπίτι μας αλλά όλο και κάτι παραπάνω μπήκε στο ψυγείο και τα ντουλάπια μας τις προηγούμενες μέρες. Θες ο υπερκαταναλωτισμός που μας πιάνει, θες η μεγάλη ποικιλία που σε αποσυντονίζει από την λίστα, θες το μάτι που δεν χορταίνει με τίποτα όπως λένε, θες όλα αυτά μαζί, το κάτι περίσσεψε πάντως. Στο ZannetCooks όμως δεν πάει τίποτα χαμένο, το έχουμε πει και το αποδεικνύουμε με τις γευστικές προτάσεις μας καθημερινώς! Σαλάτα μπρόκολο με προσούτο, απλά , λιτά και απέριττα!
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια μπρόκολο κομμένο σε τουφάκια
- 60gr. Prosciutto ή bacon ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα (light)
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουταλιά της σούπας μηλόξιδο ή ξύδι από λευκό κρασί
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ψημένη ψίχα ηλιόσπορου
- ½ φλιτζάνι σέλερι, ψιλοκομμένο
- Αλατοπίπερο
- Πολύ ψιλοκομμένη γαλοπούλα ή κοτόπουλο που έμεινε και cranberries ή σταφίδες (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Γεμίζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό και μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε τα τουφάκια του μπρόκολου για 4 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ακουμπάμε το prosciutto σε ένα αντικολλητικό ταψάκι ή τηγάνι και το ψήνουμε ελαφρά να γίνει τραγανό. Το ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το επιπλέον λίπος που μπορεί να βγει στο ψήσιμο και το κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ βάζουμε σε ένα μπολ ή στο multi το λάδι, τη μαγιονέζα, το ξύδι και αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε καλά να ενωθούν τα υλικά και το φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 4
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το μπρόκολο και όλα τα υλικά που έμειναν αχρησιμοποίητα και από πάνω το dressing που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε προσεχτικά να πάει παντού και σερβίρουμε αμέσως.
Προσαρμογή συνταγής :
http://www.alaskafromscratch.com/2012/07/16/broccoli-salad-with-sunflower-seeds-cranberries/