Pesto ρίγανης Ελληνικότατο
2014-02-02- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 μέτριο βάζο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
2/02/14
Ωραία χειμωνιάτικη Κυριακή φίλοι μου. Ξεκινάς με την καλύτερη διάθεση να πας το σκυλάκο σου βόλτα και να επιστρέψεις πάλι στο ζεστό σου καφεδάκι και ουπς.. new dog on the block! Γαβγίσματα, πανικός, αλάφιασμα και πίσω, διότι όπως έχει πει κάποτε η μαμά μου, ο σκύλος μου δεν είναι για «τέτοιες δρστηριότητες». Όπου «τέτοιες δραστηριότητες» για τον Μπάμπη (τον μονάκριβο, τον μοσχοαναθρεμένο μαλτέζο μας) είναι οτιδήποτε του χαλάει τη βολή του, την αποκλειστικότητα και το μονοπώλιο στην καρδιά μου. Άκυρη η βόλτα το λοιπόν οπότε πάμε για pesto ρίγανης Ελληνικότατο, γιατί πιστεύω πως η Κυριακή ενδείκνυται για την προετοιμασία εύκολων γευμάτων που αποθηκεύουμε στο ψυγείο μας για την νέα εβδομάδα και γιατί έχουμε φανταστικά μυρωδικά σε τούτη εδώ τη χώρα! Καλή μας όρεξη και καλή Κυριακή σε όλους!!!
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 1/3 του φλιτζανιού φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένο
- Αλατοπίπερο , κατά βούληση
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
- ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1/3 του φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα , ελαφρά καβουρδισμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά στο multi , συμπληρώνοντας επιπλέον ελαιόλαδο ή νεράκι αν θέλουμε πιο ελαφριά γεύση. Επίσης το χτυπάμε λιγότερο αν θέλουμε μια υφή που να την νιώθουμε στο στόμα.
Βήμα 2
Το αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι και 2 εβδομάδες, απλώνοντας ομοιόμορφα την επιφάνεια του pesto στο σκεύος που θα το φυλάξουμε, συμπληρώνοντας λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.