Loader

Hardcore τηγανιά

2014-02-14
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

14/2/14

Ερωτευμένοι και ερωτευμένες cookmaniacs, Χρόνια Πολλά! Σήμερα γιορτάζει ο έρωτας, σήμερα γιορτάζει όλη η γη και σήμερα γιορτάζει η ζωή, γιατί αυτό είναι που έχει σημασία. Μια ζωή με υγεία, χαρές και αγαπημένα άτομα γύρω μας! Εμείς σας ευχόμαστε να περάσετε φανταστικά αυτή τη μέρα, με όποιο τρόπο και όποιο άτομο προτιμάτε εσείς και σας προτείνουμε Hardcore τηγανιά  …τα άγρια σας τα αφήσαμε για το τέλος!!!

Συστατικά

  • 400gr. Χοιρινό κομμένο για τηγανιά
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού ginger garlic paste (ή 1 κουταλιά του γλυκού ginger σκόνη ανακατεμένο με μια λιωμένη σκελίδα σκόρδου και ελάχιστο λαδάκι ή νεράκι για να διαλυθεί καλά)
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού γλυκάνισος σκόνη
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού πιπεριά τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη
  • Αλατοπίπερο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Χυμός από 1 Lime
  • 1 κουταλιά της σούπας soya sauce
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και ρίχνουμε το κρέας, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης. Βράζουμε για 10 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε τα κομμάτια του κρέατος με τρυπητή κουτάλα και σουρώνουμε το ζωμό κρατώντας 1 /2 φλιτζάνι στην άκρη ή χρησιμοποιούμε κάποιο ζωμό κρέατος ή λαχανικών, ανάλογα τα γούστα.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Ρίχνουμε το κρέας και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις απορροφηθεί το αλκοόλ ρίχνουμε τη σόγια και τους χυμούς από το lime και το λεμόνι.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το γαρύφαλλο, την πάστα ginger, τον γλυκάνισο και το τσίλι. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15-17 λεπτά περίπου , συμπληρώνοντας αν χρειαστεί ζωμό που κρατήσαμε ώστε να γίνει τρυφερό μέσα και τραγανό έξω.

Βήμα 4

Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγη επιπλέον σόγια.

hardcore (5)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *