Loader

Καναπεδάκια σε μπαγκέτα με ψητά σταφύλια

2014-02-12
  • Ποσότητα: 12 καναπεδάκια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

12/2/14

Καναπεδάκια σε μπαγκέτα με ψητά σταφύλια. Ιδανικό συνοδευτικό για κρασάκι με παρεούλα ή μπουφέ ή επειδή μας έμειναν σταφύλια από την Άγρια ρόκα σαλάτα με ψητά σταφύλια και prosciutto

roastedgrapeskanapedakia (3)

Συστατικά

  • 12 ρώγες από κόκκινο σταφύλι, χοντρό, χωρίς κουκούτσι
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 150gr. ανθότυρο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα γλυκιά
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερό θυμάρι
  • Soya cream ή balsamico cream ή λίγο ακόμα μέλι για το σερβίρισμα
  • 12 φέτες από μπαγκέτα της αρεσκείας μας, ενδιάμεσου πάχους

Οδηγίες

Βήμα 1

Διασκορπίζουμε τα σταφύλια σε αντικολλητικό ταψί και ραντίζουμε με το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 18-20 λεπτά.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ βάζουμε το ανθότυρο σε ένα μπολ και το πιέζουμε με ένα πιρούνι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το μέλι, αλατοπίπερο, τη σκόνη σκόρδου και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 3

Αλείφουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα από το μείγμα τυριού σε κάθε φέτα μπαγκέτας και ακουμπάμε στο κέντρο του από ένα ψημένο σταφύλι. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και λίγο ακόμα αλατοπίπερο, αν θέλουμε και τη soya cream ή ότι χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 4

Σερβίρετε κρύο ή ζεστό. Αν δεν έχουμε φρέσκια μπαγκέτα ζεσταίνουμε τη μπαγιάτικη σε τοστιέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *