Loader

Ψαρονέφρι φούρνου θωρακισμένο

2014-02-17
  • Μερίδες: 3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

17/2/14

Πρωταγωνιστής της Τσικνοπέμπτης θα είναι όπως πάντα το κρέας σε άπειρες παραλλαγές και οι απανταχού κρεατοφάγοι θα το επιβεβαιώσουν. Το cookmania προσαρμόζοντας το έθιμο της συγκεκριμένης μέρας στις ανάγκες και στις δυνατότητες κάθε σπιτιού (φούρνος αντί κάρβουνων), σας προτείνει ψαρονέφρι φούρνου θωρακισμένο, γιατί το τσίκνισμα θέλει «παχουλό» κρέας.

psaronefri (5)

Συστατικά

  • 2 φιλέτα ψαρονέφρι (περίπου 400-450gr.)
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας θρουμπί ξερό ή ότι μυρωδικά θέλουμε
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Στεγνώνουμε με καθαρό πανί το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλια , βαθιά κατά προτίμηση και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε το κρέας να πάρει χρώμα σκούρο, από όλες τις πλευρές κάνοντας μια ελαφριά κρούστα. Το βγάζουμε και το κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 3

Στην ίδια κατσαρόλα , ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τη Worcestershire sauce , το σκόρδο και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν λιώσει καλά το μείγμα. Ρίχνουμε τα μυρωδικά σε πιάτο και ρολάρουμε πάνω εκεί το κρέας.

Βήμα 4

Το μεταφέρουμε σε στενό ταψάκι και περιχύνουμε με τη σκορδάτη σάλτσα. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι αν χρειάζεται και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρουν και λίγο χρώμα.

Βήμα 5

Βγάζουμε με κουτάλα το κρέας και το μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Το κόβουμε αν θέλουμε σε φέτες και περιχύνουμε από πάνω σαλτσούλα από το ταψί. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *