Loader

Σάλτσα Harissa με πιπεριές Φλωρίνης

2014-02-25
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

25/2/14

Σάλτσα Harissa με πιπεριές Φλωρίνης η συνταγή μας, που μπορούμε να σερβίρουμε  αξιοπρεπώς δίπλα στην ταραμοσαλάτα, την μελιτζανοσαλάτα και ότι άλλο θα επιλέξουμε να συνοδεύσει την λαγάνα μας και φέτος.

harisa (8)

Συστατικά

  • 6 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
  • Χυμό 2 λεμονιών
  • Καυτερή πιπεριά και τσίλι αποξηραμένη, όσο πιστεύουμε ότι αντέχουμε
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρος σπόρια, κοπανισμένος
  • 3 σκελίδες σκόρδο χωρίς τη φύτρα
  • Αλατοπίπερο φρεσκοτριμμένο
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε στο multi τις πιπεριές (λίγες λίγες για να χωρέσουν) μαζί με το σκόρδο, την πάπρικα, τον κόλιανδρο, το κύμινο, αλατοπίπερο, το χυμό λεμονιού, το μισό από το λάδι και όση από την καυτερή πιπεριά θέλουμε. Τα χτυπάμε να λιώσουν όσο περισσότερο γίνεται και τα μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τον πελτέ και το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε. Τα βάζουμε να πάρουν μια βράση και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά να σιγοψηθούν για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας που και που στο ενδιάμεσο μέχρι να γίνει λεία και βελούδινη η σάλτσα μας, με κλειστό καπάκι.

Βήμα 3

Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως και την περνάμε άλλη μια φορά από το multi αν θέλουμε πιο μαλακή υφή. Την φυλάσσουμε σε βάζα με καπάκι με λίγο ακόμα λάδι στην στρωμένη με κουτάλι επιφάνεια της σάλτσας ως και μια εβδομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *