Loader

Κοτόσουπα με φινόκιο μήλο και κριθαράκι

2014-02-25
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

25/2/14

Κοτόσουπα με φινόκιο μήλο και κριθαράκι γιατί στο ZannetCooks αδυνατούμε να σας παρουσιάσουμε κάτι που να μην καταφέρει να σας τραβήξει το ενδιαφέρον, ξεκινώντας από τον τίτλο.

pollozuppa (4)

Συστατικά

  • ¼ του φλιτζανιού κριθαράκι μέτριο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 μεγάλο πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 2 στελέχη σέλερι, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μήλο, κομμένο σε κυβάκια και ραντισμένο με χυμό ½ λεμονιού
  • Αλατοπίπερο
  • 1 φλιτζάνι φινόκιο, ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου, έτοιμος ή σπιτικός
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια, ωμό ή ψημένο που έμεινε
  • Χυμός λεμονιού για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Αρχίζουμε σοτάροντας ελαφρά σε ζεστό λάδι, το φινόκιο , το σέλερι και τα πράσα. Αν χρησιμοποιήσουμε ωμό κοτόπουλο μπορούμε να το σοτάρουμε ελαφρά πριν τα λαχανικά να πάρει χρώμα και να το κρατήσουμε στην άκρη ή να το βράσουμε από πριν και να φυλάξουμε και το φρέσκο ζωμό του. Και στις 2 περιπτώσεις θα το ρίξουμε στη σούπα 15 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του μαγειρέματος. Αν είναι έτοιμο ψημένο που μας έχει μείνει, το κρατάμε για να το ρίξουμε στο τέλος.

Βήμα 2

Για όσους δεν θέλουν τα πολλά σοταρίσματα, ρίχνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και πριν προλάβει να κάψει προσθέτουμε όλα τα λαχανικά. Ανακατεύουμε , αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά και ρίχνουμε το μήλο και το κριθαράκι.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε καλά να μην κολλήσει για περίπου 12 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το ψημένο κοτόπουλο. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή ραντίζοντας αν θέλουμε λίγο χυμό λεμονιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *