Μελιτζάνες με μοτσαρέλα και παρμεζάνα
2013-06-05- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
μπάλες μοτσαρέλα σε ροδέλες
2 σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
2φλ.σάλτσα ντομάτας
1 ξυλάκι κανέλας
2κ.σ. βασιλικός ξερός
1 χούφτα παρμεζάνα τριμμένη
Αλατοπίπερο
Λάδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε ελαφρά το σκόρδο. Ρίχνουμε τη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το βασιλικό και προσθέτουμε το ξυλαράκι κανέλας. Αφήνουμε τη σαλτσούλα μας να σιγοβράσει. Τηγανίζουμε τις φέτες μελιτζάνας και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα σε ένα πυρέξ και τοποθετούμε όμορφα φέτες από την μελιτζάνα. Από πάνω τοποθετούμε τις φέτες της μοτσαρέλας να καλύψουν τις μελιτζάνες και τοποθετούμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες πάνω από τη μοτσαρέλα. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια.