Παιδικά ζυμαρικά : το πεινασμένο ποντικάκι
2014-03-06- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
6/3/14
Παιδικά ζυμαρικά : το πεινασμένο ποντικάκι ή ότι άλλο τίτλο θέλετε να δώσετε εσείς ώστε να γίνει επιπλέον ελκυστικό για τους μικρούς μας, δύσκολους φίλους. Γεμάτο θρεπτικά συστατικά , τόσο καλά κρυμμένα που δεν πρόκειται να το καταλάβει κανείς, σας το εγγυώμαι. Όπως και να’χει, υπάρχει πάντα το ποντικάκι , που καραδοκεί να φάει το φαγάκι! Το νου σας!
Συστατικά
200gr. παιδικά ζυμαρικά ή κάποιο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 φλιτζάνια ανάμικτα κατεψυγμένα λαχανικά (αρακάς, καλαμπόκι, καρότο κλπ)
1 φλιτζάνι αβοκάντο hummus ή κάποιο άλλο της αρεσκείας μας
¼ της κουταλιάς του γλυκού πάπρικα γλυκιά
Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν και τα φυλάμε όλα στην άκρη.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει. Προσθέτουμε τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο από το νεράκι των ζυμαρικών που κρατήσαμε. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά ακόμα και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το hummus και την πάπρικα στο τηγάνι και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα μαζί τα υλικά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε αμέσως ραντίζοντας με το υπόλοιπο λάδι και αν θέλουμε ρίχνουμε και τριμμένο τυράκι, ανάλογα τα γούστα. Επίσης μπορούμε να ανακατέψουμε και τόνο κονσέρβας και να έχουμε ένα καινούργιο γευστικά πιάτο για το βράδυ.