Αλμυρά κεκάκια καρότου με ρεβίθια και σολομό
2014-03-07- Ποσότητα: 12 κεκάκια
- Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
7/3/14
Αλμυρά κεκάκια καρότου με ρεβίθια και σολομό που τρώγεται σαν σνακ, ορεκτικό, κυρίως μαζί με μια πλούσια σαλάτα ή ότι άλλη εκδοχή μπορεί να βάλει ο νους σας, από μικρούς και μεγάλους , ανεξαιρέτως!
Συστατικά
Για τα κεκάκια:
1 και ¾ του φλιτζανιού ρεβίθια βρασμένα και πολτοποιημένα
2 μέτρια καρότα τριμμένα
¼ του φλιτζανιού φρυγανιά τρίμμα
1 αυγό χτυπημένο
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας διάφορα ξερά μυρωδικά της αρεσκείας μας
Για τη σαλάτα(για 4 άτομα, με 3 κεκάκια ανά άτομο):
3 φλιτζάνια baby σπανάκι
1 ½ κουταλιά της σούπας διάφοροι πικάντικοι ξηροί, χοντροτριμμένοι ή σουσάμι ή ηλιόσπορος
4 φέτες καπνιστού σολομού
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Χυμός 1 λεμονιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τα κεκάκια: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα βάζουμε στο ψυγείο για ½ ώρα. Τα πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια, μεγέθους όσο ένα καρύδι και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Βήμα 2
Τα πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη να πλατύνουν και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-22 λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Βήμα 3
Για το σερβίρισμα: Βάζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος το σπανάκι και πάνω του ακουμπάμε τα κεκάκια και τις φέτες σολομού σε ρολάκια.
Βήμα 4
Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το λάδι και το χυμό λεμονιού. Διασκορπίζουμε τους ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε αμέσως.