Loader

Pesto σπανάκι με γραβιέρα Κρήτης

2014-03-10
  • Ποσότητα: 1 μεγάλο μπολ
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

10/3/14

Ποιος είπε ότι τα pesto έχουν μόνο ιταλική προέλευση; Εν έτη 2014 και με τόσες διαφορετικές κουζίνες και μαγειρικές να μας κατακλύζουν από τηλεόραση και internet εγώ στο θέμα pesto ψηφίζω Μεσόγειο (για να είμαστε και δίκαιοι με τις υπόλοιπες χώρες όσο και αν αγαπάμε την πατρίδα μας ). Φρέσκα υλικά Μεσογείου, λαχανικά, μυρωδικά, τυρί και φυσικά παρθένο ελαιόλαδο που μαζί με διάφορους ξηρούς ή φρέσκους καρπούς αποδίδουν το μέγιστο της γεύσης όπως το σημερινό μας pesto σπανάκι με γραβιέρα Κρήτης!

pestospanakigraviera (3) pestospanakigraviera (7)

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι φύλλα σπανακιού χοντροκομμένα
  • ½ φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 3 σκελίδες σκόρδο (βγάζουμε τη φύτρα για πιο απαλή γεύση)
  • 1/3 του φλιτζανιού κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • Χυμός και ξύσμα μισού λεμονιού
  • Αλατοπίπερο φρεσκοτριμμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι γραβιέρα Κρήτης ή άλλη της προτίμησης μας, χοντροτριμμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά στο multi συμπληρώνοντας αν χρειάζεται λάδι, χυμό λεμονιού , τυρί ή αλατοπίπερο.

Βήμα 2

Το φυλάμε σε βάζο με καπάκι στο ψυγείο 3-4 μέρες μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε για ζυμαρικά ή σαν άλειμμα για σάντουιτς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *