Φριτάτα σαλάτα
2014-03-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 17λ
- Έτοιμο σε: 27λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
15/3/14
Φριτάτα σαλάτα. Δηλαδή ελαφριά ομελέτα φούρνου , την οποία διανθίζουμε με ότι υλικά μας αρέσουν ή μας περισσεύουν και σε συνδυασμό με διάφορα σαλατικά ή πρασινάδες (όπως μου αρέσει να λέω), έχουμε πολύ γρήγορα ένα χορταστικό, οικονομικό, υγιεινό και ευφάνταστο πιάτο. Ακόμα δεν σηκωθήκατε για να δείτε τι έχει στο ψυγείο;
Συστατικά
Για την φριτάτα:
3 αυγά χτυπημένα
100gr. Ανθότυρο
1 κουταλιά της σούπας γάλα
ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Για τη σαλάτα:
1 ½ φλιτζάνι πράσινα σαλατικά της αρεσκείας μας, κομμένα με τα χέρια
Ντοματίνια διάφορα
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι πατέ μανιταριών ή σωταρισμένα μανιτάρια της αρεσκείας μας
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Χυμός λεμονιού
Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τη φριτάτα: Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και ρίχνουμε το ανθότυρο αφού το έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι, πολύ καλά. Προσθέτουμε το γάλα και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Τα μεταφέρουμε σε ταψί αντικολλητικό ή φόρμα,στρωμένο με λαδόκολλα, βαθύ, μετρίου μεγέθους και ελαφρά λαδωμένο και στις δυο περιπτώσεις. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15-17 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε.
Βήμα 3
Για τη σαλάτα: Βάζουμε τη φριτάτα σε πιάτο και από πάνω διασκορπίζουμε τα σαλατικά, το φρέσκο κρεμμύδι και τα ντοματίνια.
Βήμα 4
Ραντίζουμε με λίγο λάδι και χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη παρμεζάνα για να σερβίρουμε. Τρώγεται ζεστή ή κρύα και μπορούμε να την κόψουμε σε κομμάτια για να τη σερβίρουμε σαν tapas ή finger food.