Loader

Κριτσίνια μπύρας με παρμεζάνα και κάρυ

2014-03-19
  • Ποσότητα: 35-40 κομμάτια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 9
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

9 έχουν βαθμολογήσει

19/3/14

Κριτσίνια μπύρας με παρμεζάνα και κάρυ. Τραγανά, πικάντικα και πανεύκολα. Το σχήμα που θα τους δώσετε το αφήνω στα κέφια και την όρεξη σας γιατί η ζύμη είναι τόσο εύπλαστη που θα τσουλήσει στα χέρια σας με απίστευτη ευκολία!

beergrissini (4) beergrissini (5)

Συστατικά

  • 1- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • Αλατοπίπερο
  • ¾ του φλιτζανιού μπύρα
  • ¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα με μέλι (αν δεν έχουμε ανακατεύουμε ότι μουστάρδα έχουμε με μέλι σε αναλογιά 2:1)
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Κάρυ για το πασπάλισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την μπύρα με το μισό περίπου αλεύρι. Ανακατεύουμε να αποκτήσουμε ένα ρευστό σχεδόν μείγμα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κάρυ, με τελευταίο το αλεύρι που το ρίχνουμε λίγο λίγο ζυμώνοντας.

Βήμα 2

Ετοιμάζουμε μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή την οποία μεταφέρουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη. Το κρατάμε στην άκρη για μισή ώρα.

Βήμα 3

Στη συνέχεια πλάθουμε ένα μακρόστενο ρολό ζύμης και το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια όσο μισό δάχτυλο. Τα πλάθουμε σε λεπτό μακρόστενο σχήμα ή ότι σχήμα προτιμάμε και τα ρολάρουμε στο κάρυ.

Βήμα 4

Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε λίγη απόσταση το ένα από το άλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 17-20 λεπτά.

Βήμα 5

Αφήνουμε τα κριτσίνια να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε αεροστεγές σκεύος για να τα φυλάξουμε περισσότερες μέρες φρέσκα ή σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *